Op 20 mei 2014 besloten een groep vrienden (Joey Winter, Mike de Jong, Matthijs Mossink, Robbert Roffel, Alex Heering, Daniel Heering, Ricardo Steneker en Collin Brunekreeft) dat het wel leuk zou zijn om met een team deel te nemen aan het rommelpottoernooi van voetbalclub VIOS in Vaassen, na een kort overleg was W.Z.B.I.B.D.D.I.V. (Wij Zijn Beter In Bier Drinken Dan In Voetbal) geboren. De eerste tenue’s van het team waren een paars shirt, zwarte broek en zwarte kousen. Het eerste toernooi op 7 juni 2014 was meteen een succes, het team wist een knappe 4e plaats te behalen.

 In 2015 besloot het team het allemaal een stuk professioneler aan te pakken, de clubnaam werd aangepast naar Gratis Bier In De Kantine, het paarse tenue werd een blauw tenue en ook werden er nieuwe spelers aangetrokken om meer toernooien per jaar te kunnen spelen. Ook kreeg de club in dat jaar de eerste hoofdsponsor, Gasterij Leienplein van Jaap Wortman werd de eerste sponsor op het hemelsblauwe shirt.

De eerste succes van de club kwam in 2016, het Rommelpot Toernooi bij VIOS Vaassen werd zonder ook maar een wedstrijd te verliezen gewonnen. De eerste hoofdprijs werd tot in de late uurtjes op een mooi feest in Vaassen gevierd. Door deze overwinning plaatse de club zich voor het eerst voor Europees voetbal, de club mocht mee doen aan de Tercera Division van de Costa Brava Cup in het Spaanse Tordera.

De Costa Brava Cup van 2017 werd een geweldig succes voor de club, als debutanten wisten de hemelsblauwe de Tercera Division te winnen en daarmee mocht het de Trofeo Sin Valor in ontvangst nemen, een groot feest barstte in Spanje los, in de Spaanse badplaats Lloret de Mar was een mooie huldiging op het centrale plein en de club mocht een dag later als cadeau van de Spaanse koning een feestelijke rondvaart langs de Spaanse kust maken, alwaar er duizenden fans de club toejuichte.

In het seizoen 2017-2018 heeft de club ook een zaalvoetbalteam gehad die uitkwam in de 4e klasse van de zaalcompetitie van de KNVB, het zaalteam dat een samenwerking was tussen Gratis Bier In De Kantine en het Apeldoornse vv AGOVV wist netjes een plek in de middenmoot te bemachtigen, aan het eind van het seizoen bleek er te weinig draagvlak binnen de club om hiermee door te gaan.

In 2017 nam hoofdsponsor Gasterij Leienplein Tien afscheid, eigenaar Jaap Wortman ging met een welverdiend pensioen en daarmee kwam een eind aan een mooie periode waar de club hem nog altijd zeer dankbaar voor is. De nieuwe hoofdsponsor werd De Kaasman van jonge ondernemer Dennis Venneman, de specialist in kaas en delicatessen staat sinds december 2017 op het shirt en is tevens reservelid van de club.

 

Sinds het begin van 2019 speelt het team ook in competitieverband, de club is medeoprichter van de Berg & Bos 7x7 League. De Berg & Bos League is een samenwerking tussen Gratis Bier In De Kantine, Groundhoppers Apeldoorn en vv AGOVV, op elke laatste vrijdag van de maand is er een speeldag. De competitie speelt zich af in het stadion van Sportpark Berg & Bos, van het Apeldoornse vv AGOVV. Tijdens de eerste editie in 2019 wist de club een nette 4e plaats te behalen.

© Gratis Bier In De Kantine. All Rights Reserved.

Free Joomla templates by L.THEME