GBIDK met historische cijfers voorbij Oranje

De jaarlijkse wedstrijd tussen Gratis Bier In De Kantine en het Nederlands Transplantatie Voetbalteam, ook bekend als “El Clasico” heeft het publiek doen smullen.

Om 13:55uur betraden beide teams onder leiding van scheidsrechter Jannus Uiterwijk en onder luid applaus van de aanwezige fans het kletsnatte stadion van Sportpark Berg & Bos. Na de nodige plichtplegingen en uiteraard de teamfoto’s was het aan aanvoerder Matthijs Mossink om de wedstrijd af te trappen, de hemelsblauwe begonnen meteen goed aan de wedstrijd en de bal ging goed van voet naar voet opzoek naar een opening, die werd gevonden bij Ramon Wickerhoff die hard en zuiver de bal in de benedenhoek langs de kansloze doelman wist te schieten. Hierna wisten de hemelsblauwe ondanks een licht veldoverwicht niet tot scoren te komen en kon Oranje met een paar heerlijke acties steeds gevaarlijker worden en ook tot score komen, na niet afdoende ingrijpen in de defensie wist Koen Geurts de fout genadeloos af te straffen, 1-1. Daarna ging het erg gelijk op en waren er op een knal op de lat van Martijn van den Brink na weinig kansen te noteren. Ramon Wickerhoff wist daar halverwege de eerste helft verandering in te brengen, de middenvelder wist zich knap vrij te spelen en wist met een vernietigende pegel van een meter of twintig hoog in het goal de doelman volstrekt kansloos te laten, 2-1! Nu was het Nederlands Transplantatie Voetbalteam weer aan zet, bijna identiek aan de 1-1, kwam nu ook de 2-2 tot stand. Een goede doorbraak aan de linkerkant en wederom niet goed ingrijpen zorgde ervoor dat Hennes Maurits met een klein beetje hulp van Ruud Frieling de 2-2 op zijn naam mocht zetten. Gelukkig waren de hemelsblauwe niet van slag en ging het team weer verder met het zoeken naar kansen en die kwamen er ook, Martijn van den Brink en Erik Wortman waren er dichtbij tot Erik Wortman met zijn zoveelste assist Matthijs Mossink wist te bereiken, de ervaren spits nam de bal goed aan en schoof de bal onberispelijk onder doelman Nijskens door 3-2, dit was ook meteen de ruststand.

In de rust werd er door de technische staf de puntjes op de i gezet om te zorgen dat de tweede helft minder spannend zou worden dan de eerste. Dit wierp meteen zijn vruchten af, Erik Wortman, Jaap-Pieter Grave en wederom Ramon Wickerhoff wisten de score al snel naar 6-2 te brengen, daarna ging het tempo een beetje uit de wedstrijd en na een te korte uittrap van doelman Coen Westerveld kwam uit het niets Oranje weer terug in de wedstrijd, Ivo Hougardy wist het cadeautje uit te pakken, 6-3. Dat was het startsein voor een waar slotoffensief, van Gratis Bier In De Kantine wel te verstaan, kans naar kans werd er gecreëerd, Ramon Wickerhoff, Martijn van den Brink, Erik Wortman, David van Wijk en Sander Dekker waren er erg dichtbij, maar steeds was het net niet. Daar kwam in de 53e minuut verandering in Ramon Wickerhoff wist de bal met een heerlijke voorzet op het hoofd van Martijn van den Brink te leggen en die knikt hem keurig voorbij de doelman, 7-3. Vlak daarna was het Erik Wortman die de bal op zijn kenmerkende wijze met een verdekt schot hard in de benedenhoek kon schieten, 8-3. Gratis Bier In De Kantine bleef op jacht naar meer goals, en die kwamen er. David van Wijk wist goed op te stomen richting het vijandelijk doel en met een goed schot in de linkerhoek de 9-3 en het laatste goal op het scorebord te zetten, dit was enkel omdat het scorebord geen dubbele cijfers aankon. Het slotakkoord was voor Ramon Wickerhoff samen met de na voren gekomen doelman Coen Westerveld, in de blessuretijd kwam Wickerhoff met een mooie lange pass van achteruit op Westerveld die met een weergaloze kopbal de eindstand op 10-3 wist te brengen. Een historisch doelpunt, nooit eerder wist Gratis Bier In De Kantine in een wedstrijd meer dan 9 doelpunten te maken. Meteen na dit hoogtepunt vond scheidsrechter Uiterwijk het genoeg geweest. Een schitterend resultaat in een vermakelijke en zeer sportieve wedstrijd met mooie acties aan beide kanten.

Gratis Bier In De Kantine – Nederlands Transplantatie Voetbalteam 10-3 (3-2)
1-0 Wickerhoff, 1-1 Geurts, 2-1 Wickerhoff, 2-2 Maurits, 3-2 Mossink, 4-2, Wortman, 5-2 Grave, 6-2 Wickerhoff, 6-3 Hougardy, 7-3 van den Brink, 8-3 Wortman, 9-3 van Wijk, 10-3 Westerveld

© Gratis Bier In De Kantine. All Rights Reserved.

Free Joomla templates by L.THEME