Interview van de week: Nico Barriosur

Elke week heeft teammanager Glenn Schurink een interview met iemand die iets te maken heeft met Gratis Bier In De Kantine, dit kan een speler, sponsor, bestuurslid, supporter of iemand van de technische staf zijn.

Deze week is het de beurt aan onze Mexicaanse strijder der derde helft, Nico Barriosur!


Glenn:
Nico welkom fijn dat je tijd hebt vrij kunnen maken in je drukke schema! Jou heerlijke bijnaam is: El Flaco en jou debuut bij GBIDK was 16 mei 2016, maar hier zullen wij het zeker verder op in het interview nog over hebben!

Nico: Bedankt Glenn. Het is fijn eindelijk mijn verhaal kwijt te kunnen, daar maak ik graag ruimte voor.

Glenn:
 We moeten het natuurlijk hebben over jou bijnaam “El Flaco”, zit hier een legendarisch verhaal achter of is er iets wat je hier over kunt vertellen?

Nico: Bij mijn vorige club, Chivas Guadalaraja, stond ik bekend als het meest afgetrainde lid van de selectie. “El Flaco” is dan ook Spaans voor “De Dunne”. Tijdens de contractonderhandelingen werd geëist door de technisch directeur van GBIDK dat ik op het zelfde fitness niveau uit zou komen als de rest van de selectie. Na heel veel jaar bierdrinken kan ik dan eindelijk zeggen dat ik er bijna ben.

Glenn: Wat een heerlijk verhaal! Dan nu over jou debuut op de 16de van mei van het jaar 2016, hoe is het zo dat jij bij onze mooie club bent gekomen? De naam Barriosur klink met alle respect niet heel Nederlands.

Nico: Ik ben opgegroeid in de wijk Miravalle in Guadalajara. Dit is de meest zuidelijke wijk van Guadalajara. “Barrio” betekent “Wijk” in het Spaans en “Sur” betekent “Zuid”. De “zuidelijke wijk” dus. Het was afzien op de straten van Guadalajara, al op mijn 5e jaar moest ik een groot verdriet zien te verwerken. Bij de rioolexplosies van 1992 verloor ik helaas mijn favoriete knuffelbeer en na de Mexicaanse Peso crisis van 1994 vertelde mijn moeder me ook nog eens dat er geen geld meer was om een nieuwe te kopen. Er zat niets anders op dan met een geïmproviseerde voetbal op straat te spelen, die hadden we gemaakt van een oude bowlingbal en wat gevlochten stro. Vanaf mijn twaalfde heb ik gespeeld voor Chivas Guadalajara. Daar mocht ik een keer meedoen omdat de buurman van mijn oom daar de tuinman was. Dat beviel goed. Op een gegeven moment werd ik op het trainingscomplex benaderd door een man in een regenjas. Een Nederlandse club genaamd GBIDK zocht nog wat spelers voor in de jeugdopleiding. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken.

Glenn: Wat een indrukwekkend verhaal,
 Hoe gaat volgens jou de rest van het seizoen eruit gaat zien? We hebben helaas El Flaco ook nog niet in actie gezien!

Nico: De eerste wedstrijden heb ik helaas moeten missen vanwege de geboorte van Nico Junior. Omdat ik tegenwoordig ook op hoog niveau tennis en op een afstandje woon, moet ik daarnaast keuzes maken in het weekend. Gelukkig weet ik dat GBDIK een enorm sterke selectie heeft en dat ik daarom met een gerust hart de tennisbaan op kan. We gaan zien wat de rest van het seizoen brengt.

Glenn: Op het einde van dit interview rest alleen nog de vraag, Wil je verder nog wat kwijt?

Nico: Uiteraard hier een shout-out voor de grote man achter GBIDK die momenteel met pijn in zijn hart en in zijn knie vanaf de zijlijn moet toekijken. Sterkte Matthijs en get well soon!
© Gratis Bier In De Kantine. All Rights Reserved.

Free Joomla templates by L.THEME