GBIDK sluit lastige avond goed af

Gratis Bier In De Kantine heeft vanavond in de Berg en Bos League een lastige avond goed afgesloten. De eerste wedstrijd tegen titelfavoriet Pinguïn United werd nipt 2-1 verloren. De hemelsblauwe waren lange tijd op weg naar de overwinning, het team speelde erg gedisciplineerd en kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit. Niet heel onverwachts was de 1-0 van debutant Stefan ter Halle dan ook niet, ter Halle werd alleen voor de keeper gezet en faalde niet, 1-0. Daarna begonnen de pijntjes bij verschillende spelers hun tol te eisen en in de laatste minuut wisten de Pinguïns nog tweemaal te scoren, een niet terechte nederlaag.

De tweede en meteen de laatste wedstrijd van de avond was tegen het op papier wat minder sterke Alcoholics. Martijn van den Brink bleef met liesklachten aan de kant, daardoor kon jeugdspeler Jaro de Dreu zijn debuut in het hemelsblauw maken. Met de Dreu als aanvaller in de ploeg werd de tegenstander meteen onder druk gezet en dit resulteerde ook in veel kansen, nadat de nodige kansen niet aan de aanvallers waren besteed was het Jaro de Dreu, die met een mooie assist vanaf de rechterflank, Robbert Roffel wist te bereiken, de ervaren allrounder faalde niet en joeg de bal in de linker benedenhoek. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kon het team aan een wel verdiende 3e helft beginnen.