Zware blessure overschaduwt goede avond

Gratis Bier In De Kantine heeft bij de top van de Berg en Bos League weten aan te haken, nu gelijkspellen tegen topploegen Team Grolle en Blågult werd de derby tegen Groundhoppers Apeldoorn gewonnen.

De eerste wedstrijd tegen Team Grolle stond in het teken van revache, een paar weken geleden werd er tegen Team Grolle nog een smadeloze nederlaag geleden. Ditmaal was alles anders, de hemelsblauwe speelde sterk en geconcentreerd en wisten na twee werkelijk schitterdende aanvallen op 2-0 voor te komen, tweemaal assist van Martijn van den Brink, tweemaal doelpunt Justus de Lange. Helaas kon dit hoge niveau niet de hele wedstrijd volgehouden worden en wist team Grolle nog terug te komen tot 2-2.

Wedstrijd twee was de derby tegen Groundhoppers Apeldoorn, een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd, een zeer sterk spelend GBIDK wist dit doormiddel van goals van Julius Wille, Martijn van den Brink en Coen Westerveld met 3-0 te winnen, een heerlijke overwinning in een altijd beladen derby.

De laatste wedstrijd was tegen titelkandidaat Blågult, in een gelijk opgaande wedstrijd waren het de geelblauwe die op 1-0 kwamen, een goed uitgespeelde counter werd beheerst achter gelegenheidsdoelman Justus de Lange geschoten, bijna meteen na deze goal was het aan de andere kant ook raak, Coen Westerveld wist een door de doelman weggegeven rebound keurig binnen te werken en zo de meer dan verdiende 1-1 op het bord te zetten, daarna bleven de hemelsblauwe opzoek naar meer, helaas mede doordat het team een duidelijke strafschop na een handsbal niet kreeg van de verder goed fluitende scheidsrechter Souki, bleef het bij 1-1.

Een ongeslagen avond met goed voetbal. Dit alles staat in schril contrast met de zware blessure die nieuweling Matthijn de Boer heeft opgelopen, de allrounder is in de slotfase van het duel tegen Team Grolle met een op het oog zeer zware blessure naar het ziekenhuis gebracht en is sowieso de rest van het seizoen uitgeschakeld. Wij wensen Matthijn zeer veel sterkte met de weg naar herstel.