GBIDK pakt overwinning in derby

Gratis Bier In De Kantine heeft tijdens het inhaalprogramma van de Berg en Bos League de volle buit gepakt. Door de vele afmeldingen voor de zomervakantie was er door de organisatie een inhaalronde ingepland, naast de derby tegen Groundhoppers Apeldoorn, stond ook een wedstrijd tegen FC Linksbuitenadem op het programma.

De eerste wedstrijd was met een een kraker, de derby tegen Groundhoppers Apeldoorn. GBIDK begon met een sterke opstelling aan de wedstrijd, nieuwe aanwinst Daniël van der Knaap begon op de bank. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de hemelsblauwe enkel tevreden waren met een overwinning, de ploeg nam het heft en handen en had veel balbezit. Naast het balbezit werden er ook voldoende kansen gecreeerd, Justus de Lange werd van achter uit alleen voor keeper Zwarteveen gezet en mist het goal op een haar. De tweede kans was wel raak, wederom werd de spits alleen voor de keeper gezet, nu miste hij niet en schoof de bal beheerst binnen. Na deze goal vonden beide ploegen het wel welletjes en hield GBIDK de bal rustig in de ploeg tot het eindsignaal van scheidsrechter Souki. Een verdiende overwinning met prima veldspel.

Wedstrijd twee was tegen FC Linksbuitenadem, het team dat voorheen enkel uit dames bestond, is druk geweest op de transfermarkt en hebben een paar mannelijke versterkingen aan weten te trekken. Ondanks alle versterkingen bij de rozehemden, waren het de hemelsblauwe die de wedstrijd domineerde. De ene aanval na de andere werd op de mat gelegd en die doelvrouw van FC Linksbuitenadem moest ondanks een aantal reddingen toch haar meerdere erkennen in de aanvallers van GBIDK. Justus de Lange maakte zijn reputatie als topscoorder waar met drie goals, nieuweling Daniël van der Knaap wist ook na een knappe aanname te scoren en ook kersverse vader Martijn van der Brink bekroonde zijn sterke wedstrijd met een goal. Tussen al deze goals wist FC Linksbuitenadem ook tweemaal Coen Westerveld te passeren, de 3-1 was een wonderschone hakbal, dat mocht allemaal niet baten. Eindstand 5-2!

Op vrijdag 30 september is er weer een vol programma in de Berg en Bos League, dan nemen de hemelblauwen het op tegen Team Grolle, Welkoop FC en FC Vaseline.