GBIDK houdt titelkansen levend

Gratis Bier In De Kantine heeft tijdens de 6e speeldag van de Berg & Bos League prima zaken gedaan om in de titelstrijd te blijven. De eerste wedstrijd tegen koploper Team Grolle begon niet goed, aanvoerder Matthijs Mossink kwam in de eerste minuut vrij voor de goal, alleen had hij net even teveel tijd nodig waardoor de keeper eenvoudig kon keren. Vervolgens was de organisatie in de defensie even zoek, dit resulteerde in 2 onnodige tegengoals, ondanks dat Team Grolle het betere van het spel had, gaven de hemelsblauwe niet op. In de laatste paar minuten werd er alles of niets gespeeld, die tactiek betaalde zich al snel uit, doelman Coen Westerveld wist met een goede lange pass Martijn van den Brink te vinden, die wist met een heerlijk lobje de uitkomende keeper te verschalken, 2-1. Is de allerlaatste secondes was het het zelfde recept, Westerveld op van den Brink en die kwam wederom alleen voor de keeper en wist in de laatste seconde beheerst af te ronden, 2-2. Iets tegen de verhouding in, maar niet minder lekker.

In de laatste wedstrijd van de avond speelden de hemelsblauwe met een gewijzigde opstelling, doelman Coen Westerveld en spits Matthijs Mossink wisselden van positie, om zo de tegenstander, Welkoop FC, te verrassen. Dit plan bleek een gouden greep, al snel was de tegenstander zo van slag dat ze hun eigen doelman wisten te passeren 1-0. Daarna bleef het kansen regenen, de ene naar de andere aanval werd op het doel van de in het groen gestoken tegenstander afgevuurd, dit resulteerde uiteindelijk dan ook in de 2-0, Coen Westerveld wist na wederom een mooie aanval, beheerst binnen te scheten. Het slotakkoord was voor de man in vorm, Martijn van den Brink liet de keeper kansloos met een heerlijke droge knal in de hoek 3-0.

Door deze uitslagen blijven de hemelsblauwe een kleine kans op de titel houden. Als tijdens de laatste speelronde Team Grolle verliest van FC Vaseline en GBIDK wint de wedstrijden tegen De Atleten en De Alcoholics, dan komt er een heuse beslissingswedstrijd om het kampioenschap. De volgende speeldag is in verband met het komende WK, een week vervroegd, naar vrijdag 18 november.