GBIDK maat te groot in El Clasico

Gratis Bier In De Kantine heeft vanmiddag de jaarlijkse El Clasico met 7-0 gewonnen van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam. Nadat de spelers onder aanvoering van de scheidsrechter en pupil van de wedstrijd het veld hadden betreden waren het meteen de hemelsblauwe die de wedstrijd dicteerde, na een gemiste kopbal van Matthijs Mossink was het Daniel van der Knaap die het net wel wist te vinden, een mislukte pass ging door miscommunicatie bij de tegenstander toch het doel in 1-0. Het team bleef geconcentreerd en dat leidde al snel tot de 2-0, Martijn van den Brink kwam op via de linkerkant en wist met een mooie strakke pass, Matthijs Mossink te vinden, de aanvoerder faalde niet en schoof de bal genadeloos in de hoek.



Het wedstrijdbeeld zou de hele wedstrijd niet meer veranderen en de spaarzame kansen die er voor de tegenstander waren, werden netjes door doelman Coen Westerveld onschadelijk gemaakt. Dat Martijn van den Brink de baas op de linkerflank was bleek wel nadat hij met 2 assists Daniel van der Knaap en Justus de Lange de score naar 4-0 liet oplopen. Daarna ging het team wisselen en kwamen er ook twee debutanten binnen de lijnen, Matthijn de Boer en Sander Klarenbeek mochten zich in het hemelsblauwe shirt laten zien, de wisselingen zorgde niet voor een ander spelbeeld.



Robbert Roffel werd vrij voor de doelman gezet en wist daar wel raad mee, 5-0. Daarna was het de eer aan debutant Sander Klarenbeek, hij kreeg iets teveel ruimte en wist met een droge knap de stand op 6-0 te zetten. Het slotakkoord was voor Ruud Frieling het Apeldoornse loopwonder kreeg de bal voor een bijna leeg doel en wist beheerst af te ronden, 7-0. Daarna was de wedstrijd klaar en kon het team zich op gaan maken voor een gezellige derde helft.

Na de nodige kannen met Weizen was het tijd op het vizier op vrijdag te richten, dan staat er een competitieronde op het programma. De hemelsblauwe spelen dan tegen Team Grolle, Blågult en de derby tegen Groundhoppers Apeldoorn.

Foto’s gemaakt door Rene Hulshoff