GBIDK krijgt te weinig


Gratis Bier In De Kantine heeft zich niet optimaal kunnen belonen tijdens de tweede speeldag van de Berg en Bos League, de hemelsblauwe die met een aantal nieuwe namen binnen lijnen verschenen begonnen de avond erg goed. De eerste wedstrijd tegen de dames van FC Linksbuitenadem werd een wedstrijd met veel doelpunten, vanaf minuut één was duidelijk dat GBIDK er een leuke wedstrijd van wilde maken. Aanval na aanval passeerde de revue en dit resulteerde ook al snel in een goal. Jordy van Essen werd keurig vrijgespeeld voor de keeper en hij faalde niet, een rustig schuiver betekende de eerste treffer van de avond en ook de eerste voor van Essen. Niet veel later werd debutant Andydinho aan de rechterkant aangespeeld en de verdediger aarzelde geen moment en joeg de bal snoeihard in het dak van de goal. 2-0! Door een kleine miscommunicatie in de verdediging kwam de sterspeelster van de dames vrij voor doelman Coen Westerveld te staan, die helaas kansloos was op de schuiver onder in de hoek, 2-1. Na de 2-1 was het team weer bij de les en werd de score door doelpunten van Raymond Radstaat, Bernd Plante en Martijn van den Brink flink opgevoerd. De eindstand was duidelijk en meer dan terecht, 5-1!

De tweede wedstrijd was tegen het fitte Don Bosco de Maten, de hemelsblauwe wisten het goede spel van de eerste wedstrijd goed door te zetten en er werden meteen kansen gecreëerd, helaas nog zonder resultaat. Halverwege de wedstrijd was er ineens een tegenvaller, doelman Coen Westerveld verkeek zich op een diepe bal en daardoor kon Don Bosco simpel de score openen. Gelukkig wist het team zich snel te herpakken en na een aanval over verschillende schijven werd Martijn van den Brink bereikt en die schoot resoluut de 1-1 tegen de touwen. Daarna wist het team de kansen flink aaneen te rijgen, helaas hadden de aanvallers het vizier niet meer op scherp staan en eindigde de wedstrijd toch wel teleurstellend in 1-1.

Een avond met goed spel, maar wel te weinig punten. De debutanten en invallers hebben zich erg positief laten zien, met doelpunten en sterk spel, een mooi vooruitzicht voor de toekomst. Op naar een nieuwe speeldag in de Berg en Bos League!