Voorbeschouwing: Eindelijk weer een El Clasico

Vanmiddag staat er eindelijk weer een El Clasico op het programma, de wedstrijd tussen Gratis Bier In De Kantine en het Nederlands Transplantatie Voetbalteam. In 2022 kon de editie geen doorgang vinden doordat het coronavirus de tegenstander in hun greep hield, gelukkig werd er al snel een nieuwe datum gevonden en gaan we eindelijk weer deze mooie wedstrijd spelen.

In de periode tot de vorige editie heeft onze tegenstander een paar mooie resultaten weten te behalen, zo werd er tijdens het European Transplant & Dialysis Sports Championships het goud nipt gemist en dus mag er van onderschatting geen sprake zijn.

Gratis Bier In De Kantine werd afgelopen seizoen knap tweede in de competitie, maar is het huidige seizoen niet goed begonnen, door een 0-0 gelijkspel en een 1-4 nederlaag staan de hemelsblauwe momenteel 5e in de Berg en Bos League.

Ondanks de mindere competitiestart kan het team wel met vertrouwen naar El Clasico toewerken, de afgelopen ontmoetingen werden met ruime cijfers gewonnen, in 2020 werd het 9-2 en tijdens de laatste editie in 2021 werden zelfs de dubbele cijfers gehaald, 10-3.

Ondanks een paar afwezigen hebben de hemelsblauwe een goede selectie op de been kunnen brengen. Ramon Wickerhoff, Julius Wille en Jaap-Pieter Grave zijn geblesseerd en Mark Dros is geschorst, maar daar staat de terugkeer van Matthijs Mossink, Andy Put en Daniel van der Knaap tegenover. Proefspeler Matthijn de Boer zit voor het eerst bij de selectie, coach Erik Wortman is net op tijd terug van een belangrijke trip in China en zal het team hopelijk naar een overwinning leiden. De wedstrijd in het stadion van Sportpark Berg & Bos in Apeldoorn, staat onder leiding van Jannus Uiterwijk en zal om 14:00uur aftrappen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!