GBIDK begint wisselvallig aan competitie

Gratis Bier In De Kantine is de competitie wisselvallig begonnen, één overwinning, één nederlaag en een gelijkspel is het resultaat van een lastige avond op het kunstgras van Sportpark Berg en Bos.

De eerste wedstrijd was meteen een pittige, de derby tegen Groundhoppers Apeldoorn, het gehavende team begon matig aan de wedstrijd en dat resulteerde bij de eerste de beste counter in een onnodige tegengoal, 0-1. Vanaf dat moment begon de ploeg wel beter te spelen en werden de rood/blauwe met de rug tegen de spreekwoordelijke muur gezet, ondanks een paar goede mogelijkheden werd er niet meer gescoord en gingen de hemelsblauwe voor het eerst met een nederlaag in de derby van het veld. Door de vele afwezigen een logische uitslag, die met iets meer geluk nog een gelijkspel had kunnen zijn.

Na de wedstrijd tegen Groundhoppers Apeldoorn is het de technische staf gelukt om last-minute twee spelers van hetzelfde Groundhopppers Apeldoorn voor twee wedstrijden te lenen. Bernard de Dreu, die in het verleden al tweemaal voor de hemelsblauwe uitkwam en doelman Nick Zwarteveen zorgde voor iets meer lucht in de krappe selectie van Gratis Bier In De Kantine.

Zwarteveen mocht meteen debuteren en daardoor kon Coen Westerveld de aanval versterken, iets wat goed uitpakte in wedstrijd twee, tegen Alcoholics FC. Vanaf minuut één waren de hemelsblauwe heer en meester en lieten de bal goed rondgaan. De eerste kans was voor Coen Westerveld, zijn schot teisterde de lat en in de rebound wist Matthijs Mossink net niet af te ronden. Vlak na deze grote kans liet debutant Nick Zwarteveen zich van zijn beste kant zien, met een schitterende redding wist hij de bal uit de winkelhaak te tikken, uit de daaropvolgende counter was het topscorer Justus de Lange die zakelijk de 1-0 wist te maken. Niet snel na de verdiende voorsprong was het Coen Westerveld die een mooie aanval over veel schijven op mooi wijze wist te verzilveren, 2-0. Het slotakkoord was voor invaller Bernard de Dreu die vlak voor tijd, vanuit een rebound de einstand op 3-0 op het bord zetten.

De laatste wedstrijd van de avond was tegen De Atleten, een grimmige wedstrijd waar scheidsrechter Schut soms ogen te kort kwam om de woeste tackles waar te nemen. Ondanks het harde en soms gemene spel van De Atleten, probeerde Gratis Bier In De Kantine het spel te maken en ook tot kansen te komen, na een mooie aanval over rechts kwam de bal bij aanvoerder Matthijs Mossink, maar die kon een harde kopbal niet genoeg richting geven om de doelman te verrassen. Mossink die hierdoor zijn 99e wedstrijd in het hemelsblauw niet kon bekronen met een doelpunt. Vlak voor tijd mocht Raymond Radstaat na een weergaloze actie, alleen op de doelman afgaan, maar helaas wist zijn subtiele stiftballetje de doelman niet van de wijs te brengen, daardoor bleef de stand zoals hij begon, 0-0.

Na afloop van de wedstrijden bleek er een delegatie van het Roemeense Petrolul Ploiești aanwezig te zijn, ze wilden per direct aanvoerder Matthijs Mossink en debutant Raymond Radstaat vastleggen. Na kort onderhandelen heeft Mossink besloten de club niet te verlaten voor een Roemeens avontuur. Mossink heeft sinds zijn blessure één doel, minimaal 100 wedstrijden voor GBIDK spelen, daardoor is een Roemeens avontuur niet in beeld. Raymond Radstaat gaf aan pas net bij Gratis Bier In De Kantine te zitten en nog niet toe te zijn aan een avontuur in het oosten van Europa.